De Baarnse Bende

LET OP! De nieuwe data van onze voorstelling zijn bekent. We zullen gaan optreden op 27 oktober 2023 om 20:00 en 29 oktober om 15:00 in Lokaal-O te Baarn!

Na een paar kleine stukjes/monologen uit ons nieuwste stuk, Paradiso, stad van de toekomst opgevoerd te hebben bij Gluren bij de Buren (februari 2023). Brengen wij u nu (in juni en juli 2023) het volledige stuk: Paradiso, stad van de toekomst!

We koesteren jullie als jullie klein zijn. We doen jullie in een badje. We willen dat jullie gelukkig worden en daar doen we alles voor!

Maar zijn we eigenlijk wel gelukkig? Kunnen we altijd gelukkig zijn? Hoe worden we dat dan, gelukkig? Ook als we nare dingen mee maken of we niet alles meer kunnen? Kan je dan nog gelukkig zijn? Regisseuse Freija Poll is deze vragen met 8 dames uit Baarn en omstreken gaan onderzoeken. Aan de hand van hun eigen ervaringen en bestaande toneelteksten hebben zij hierover een prachtige absurdistische voorstelling gemaakt. Het is een komisch stuk geworden vol gekke dromen maar ook een stuk met moeilijkere verhalen en…..een sprankje hoop.

Het stuk is grotendeels gebaseerd op het stuk genaamd Paradiso, stad van de toekomst, geschreven door Moniek Merkx. Tevens hebben wij enkele echte verhalen van de spelers hierin verweven. Het stuk gaat over enkele vrouwen die samen proberen een Paradiso te bouwen. Een ideale stad waar iedereen gelukkig kan zijn.  Het is een absurdistisch bolwerk van ideeën hierover geworden waar we ons publiek graag in mee nemen en over na laten denken door middelen van deze voorstelling. In de voorstelling, doet iedereen dit, het bouwen van een ideale wereld, op haar eigen manier. Denkt u dat het dit het deze dames gaat lukken geluk te vinden? Kom kijken naar deze absurdistische ontdekkingsreis. We nemen u graag mee in deze droom-voorstelling.

Voor de muzikale begeleiding tijdens het repetitieproces van deze voorstelling spreken wij onze dank uit aan Judi Gor (zangdocent) en Bart de Piraat (componist). Zie: Bart de Piraat zelf

De voorstellingen zullen plaatsvinden op vrijdag 27 oktober om 20:00 en zondag 29 oktober om 15:00. We spelen in ontmoetingshuis Lokaal-O op de Kerkstraat 28, 3741AK te Baarn. We vragen een kleine bijdrage voor het bezoeken van ons Paradiso van 4 euro. U kunt van te vore reserveren door te mailen naar fe.poll93@gmail.com, maar u kunt ook op de bovenstaande tijden binnenlopen in Lokaal-O. We vragen u contant geld mee te nemen om de kleine bijdrage te voldoen.

Hopelijk tot in Paradiso, stad van de toekomst!

Over de Baarnse Bende:

Begin 2022 heeft Freija de Baarnse Bende nieuw leven ingeblazen toen hun huidige regisseur verhuisde. Het is een bijzondere club mensen die het niet altijd (financieel) even makkelijk heeft maar die Freija toch graag een plekje op het podium geeft.  Met hen heeft ze als regisseur en artistiek leider al enkele voorstellingen planken gezet. In deze voorstellingen komt Freija haar eigen aanpak als regisseur tot haar recht. Ze combineert bestaande toneel teksten met de verhalen van de spelers rondom een thema. Ook gebruikt ze muziek en methodes vanuit de Participatieve Drama en Brechtiaans theater om deze groep bijzondere mensen te laten stralen op een podium. Met haar stukken laat ze het publiek lachen en ook nadenken over de thema’s die ze maar al te graag bespreekbaar maakt met deze groep.

Sinds augusutus 2023 vallen de projecten van de Baarnse Bende onder Stichting KunstRiVieren

Woon je in Baarn of omstreken en wil je mee komen spelen? Wees welkom. Mail even naar: fe.poll93@gmail.com

Hieronder vindt u foto’s van de spelers en afgelopen voorstellingen (gemakt door onder andere Dasa Welgemoed):

Flyer voorstelling: Paradiso, stad van de toekomst!